Ábel névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ábel névnek vagy hogy mikor van az Ábel névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ábel névnap 2024-ben?

Ábel: Január 2
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ábel névnap van!

Ábel névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 2
Január 2-val, Makár napjával megegező időjárás várható szeptemberben is.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 15 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Ábel eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név. A Bibliában Ábel Ádám és Éva második fia, Káin után. Ábel az emberiség első feljegyzett gyilkosságának, ráadásul testvérgyilkosságának az áldozata volt. A zsidó-keresztény hagyományban Ábel az ártatlan áldozat szimbólumává vált. Az Újszövetségben Jézus mint az első vértanút említi Ábelt. Jelentése a héber eredet esetén: lehelet, mulandóság.

Ábel név elemzése

Áldozatvállalás és áldozatkészség van jelen életében. Önfeláldozó, másokért él, másoknak segít. A feladatait nem önmagáért, öncélúan kell végrehajtania, mindig kell valaki, akiért áldozatot hoz. Soha nem lehet öncélú, soha nem lehet önérvényesítő. Másoknak kell segítséget adnia, másoknak a segítségére sietnie. Fontos, hogy a kiteljesedés, az előrejutás mindig másokon keresztül valósulhat meg.

Ábel becenevei

Ábel: Ábelka, Ábi, Ábika

Ábel rokon nevei

Ábel: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: