Ádám névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ádám névnek vagy hogy mikor van az Ádám névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Ádám névnap 2021-ben?

Ádám: Szeptember 9, December 24
Értesítést kérek, ha Ádám névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 39 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Ádám eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév. A Bibliában az első emberpár férfi tagjának neve. A név héber eredetű, az eredeti jelentése az ember, az emberi faj neve vált személynévvé. A szó alapjelentése „vörösnek lenni”, az adam szó sok sémi nyelvben egyben „embert”, „földből valót” és „vörös színűt” is jelent. A szó legkorábbi forrása a sumer ad-da, amely atya jelentésű. Jelentése ember, földből való, vörös színű.

Ádám név elemzése

Feladata az életben, hogy a környezetében, a családban biztonságot teremtsen. Célja, hogy állandóságot és stabilitást hozzon. Ereje abban van, hogy harcol és küzd mások anyagi sikereiért. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elbizonytalaníthatja. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. Számára a testiség gyakran csapda lehet, mert a kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Nagyon sokszor a földdel való kapcsolat, a a földdel való munka lehet számára a megfelelő.

Ádám becenevei

Ádám: Ádámka, Ádi, Ádika

Ádám rokon nevei

Ádám: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: