Ádám névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ádám névnek vagy hogy mikor van az Ádám névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Ádám névnap 2024-ben?

Ádám: Szeptember 9, December 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ádám névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 139 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Ádám eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév. A Bibliában az első emberpár férfi tagjának neve. A név héber eredetű, az eredeti jelentése az ember, az emberi faj neve vált személynévvé. A szó alapjelentése „vörösnek lenni”, az adam szó sok sémi nyelvben egyben „embert”, „földből valót” és „vörös színűt” is jelent. A szó legkorábbi forrása a sumer ad-da, amely atya jelentésű. Jelentése ember, földből való, vörös színű.

Ádám név elemzése

Feladata az életben, hogy a környezetében, a családban biztonságot teremtsen. Célja, hogy állandóságot és stabilitást hozzon. Ereje abban van, hogy harcol és küzd mások anyagi sikereiért. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elbizonytalaníthatja. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. Számára a testiség gyakran csapda lehet, mert a kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Nagyon sokszor a földdel való kapcsolat, a a földdel való munka lehet számára a megfelelő.

Ádám becenevei

Ádám: Ádámka, Ádi, Ádika

Ádám rokon nevei

Ádám: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: