Aladár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Aladár névnek vagy hogy mikor van az Aladár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Aladár névnap 2024-ben?

Aladár: Február 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Aladár névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Aladár eredete, jelentése

Eredete vitatott. Létezik török eredeztetése, és a germán Aldarik név rövidüléseként is magyarázzák, illetve az iráni "aldar" szóból is származtatják. Jelentése török eredet esetén: testőrhadnagy; germán eredet esetén: mindenben hatalmas; iráni eredet esetén: elöljáró.

Aladár név elemzése

A tekintély és a bölcsesség megjelenése. Szereti és elvárja, hogy felnézzenek rá. Keresi az olyan élethelyzeteket, ahol irányíthat. Mindig saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig. Amit kitűz maga elé, azt teljes szívvel csinálja. Mások is hisznek benne, hogy célját meg tudja valósítani. A környezetében lévőket kell segítenie. Olyan élethelyzetről szól, ahol más emberek sorsa fölött áll, és dönt róluk. Más emberek fölé helyezkedik, de azt, hogy ezt miben teszi, az az ő felelőssége lesz. Veszélye a könnyelműség és az önhittség. Fel kell ismernie, hogy az önbizalom nem jelent tévedhetetlenséget.

Aladár becenevei

Aladár: Nincs beceneve.

Aladár rokon nevei

Aladár: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: