Antal névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Antal névnek vagy hogy mikor van az Antal névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Antal névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 8 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.6.

Antal eredete, jelentése

Latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen. Női párja az Antónia. Jelentése herceg, fejedelem.

Antal név elemzése

A világ támasza. Életfeladatában megjelenik az emberek segítése és támogatása. Szeretetet adni és kapni – ez életének a kulcsa. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent és mindenkit képes elfogadni. Sugározza magáról a megbízhatóságot és az erényességet. Környezetének támaszt és biztonságot ad. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha családban, vagy közösségben él. Erejét nem a fizikuma, sokkal inkább a lelkisége adja. Viszont az önzés elgyengíti és bizonytalanná teheti. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös könnyedséggel rendelkezhet, ez azonban gyakran vezethet nemtörődömségre.

Antal becenevei

Antal: Anti, Antika, Anton, Tancsi, Tani, Toncsi, Tóni

Antal rokon nevei

Antal: Andon, Anton, Antos

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: