Antal névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Antal névnek vagy hogy mikor van az Antal névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Antal névnap 2024-ben?

Antal: Január 17, Június 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Antal névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 65 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Antal eredete, jelentése

Latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen. Női párja az Antónia. Jelentése herceg, fejedelem.

Antal név elemzése

A világ támasza. Életfeladatában megjelenik az emberek segítése és támogatása. Szeretetet adni és kapni – ez életének a kulcsa. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent és mindenkit képes elfogadni. Sugározza magáról a megbízhatóságot és az erényességet. Környezetének támaszt és biztonságot ad. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha családban, vagy közösségben él. Erejét nem a fizikuma, sokkal inkább a lelkisége adja. Viszont az önzés elgyengíti és bizonytalanná teheti. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös könnyedséggel rendelkezhet, ez azonban gyakran vezethet nemtörődömségre.

Antal becenevei

Antal: Anti, Antika, Anton, Tancsi, Tani, Toncsi, Tóni

Antal rokon nevei

Antal: Andon, Anton, Antos

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: