Artúr névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Artúr névnek vagy hogy mikor van az Artúr névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Artúr névnap 2024-ben?

Artúr: Január 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Artúr névnap van!

Artúr névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 22
Január 22-hez, Vince napjához is kapcsolódik népi jóslat. Tehát, ha Vince ha megcsordul, megtelik a pince, ha esik, nem lesz jó bor az évben.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 35 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Artúr eredete, jelentése

Valószínűleg egy kelta eredetű angol névből származik. Jelentése bizonytalan: medve, vagy erős, mint a szikla.

Artúr név elemzése

Az élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Nem fogad el korlátokat, főleg nem az akarat terén. Mindenben az újat, a jobbat, a különlegeset keresi. Mindent meg akar változtatni, és ezt hangsúlyozza is. Képes könnyedén elfogadtatni magát, hisz tele van önbizalommal. Nagyban függ attól, hogy felismeri-e szabadságának határait. Tehetsége a gyors döntésben és reagálóképességében rejlik. Igazi feladata a kiszolgáltatott embereken való segítés. Nehézségét az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Artúr becenevei

Artúr: Arti, Artika, Ati

Artúr rokon nevei

Artúr: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: