Balázs névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Balázs névnek vagy hogy mikor van a Balázs névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Balázs névnap 2024-ben?

Balázs: Február 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Balázs névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 326 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Balázs eredete, jelentése

Az ismeretlen eredetű latin Blasio családnévből származó férfinév. A nevet sokan a görög Bazileosz névvel azonosították, melynek szó szerinti jelentése: királyi. Ezzel szemben a név valójában az ókori Rómából ered, a híres és előkelő Cornelius nemzetség egyik ága a Blasio névvel különböztette meg magát a család többi ágától. A Blasio (és így a Balázs) név eredete, jelentése máig megfejtetlen maradt. Más források a Blasius jelentését két szóból vezetik le: az előtagban a blandus (nyájas) vagy a belasius, bel (öltözék), az utótagban a syros (kicsi) rejlik.

Balázs név elemzése

Életének feladata, mások segítése és támogatása. Minden élethelyzetben keresni fogják áldozatkészségét. Gyakran érezni fogja, hogy neki mindig a rövidebb jut. Az lehet a feladata, hogy ezt felismerje és vállalja. Ha ezt nem teszi, könnyen kerülhet olyan élethelyzetbe, ahol ő szorul másokra. Kell mellé valaki, akivel együtt valósíthatja meg álmait. Hajlamos az illúziókra és az ezekből fakadó csalódásokra. A kiteljesedése és a sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. Kapcsolataiban sokszor ő a gyengébb, ezt nehezen viseli. Sorsának buktatója lehet, hogy illúzióit és vágyait kergeti.

Balázs becenevei

Balázs: Balázska, Bali, Balika, Balikó, Balu, Bazsi

Balázs rokon nevei

Balázs: Balassa, Blazsena

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: