Bálint névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bálint névnek vagy hogy mikor van a Bálint névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Bálint névnap 2024-ben?

Bálint: Február 14
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bálint névnap van!

Bálint névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 14
Valentin napon a "veréblakodalom”, a verebek hangos csivitelés a jobb idő közeledtét jelzi.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 60 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Bálint eredete, jelentése

A latin Valentinus családnévből származik. Jelentése valens, erős, egészséges, ép, hatalmas.

Bálint név elemzése

Erejét nem a fizikuma, sokkal inkább lelkisége adja. Szeretetet adni és kapni, ez életének a kulcsa. Feladata támaszt nyújtani az embereknek. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent és mindenkit képes elfogadni. Megbízhatóságot és erényességet sugároz. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha ezt a családban, vagy egy közösségben teheti meg. Viszont ha önzővé válik, elgyengülhet, vagy elbizonytalanodhat. Nem képes harcolni, emiatt gyakran gyengének tűnik. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös könnyedséggel rendelkezhet, ez azonban gyakran nemtörődömséghez vezet.

Bálint becenevei

Bálint: Bagyi, Bála, Bali, Balika, Bálintka, Balkó

Bálint rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: