Bánk névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bánk névnek vagy hogy mikor van a Bánk névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Bánk névnap 2022-ben?

Bánk névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 19
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Bánk eredete, jelentése

A Bánk magyar eredetű férfinév, az egykori méltóságnévből, a Bán-ból képződött "k" kicsinyítőképzővel. A legismertebb Bánk, a Katona József ötszakaszos drámájának főszereplője Bánk bán. Jelentése gazdag.

Bánk név elemzése

Nehezen haragszik meg, de ha megtörténik, nem békülékeny. Inkább hátrahúzódva, szerényen érzi jól magát.

Bánk becenevei

Bánk: Nincs beceneve.

Bánk rokon nevei

Bánk: Bán, Petúr

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: