Barnabás névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Barnabás névnek vagy hogy mikor van a Barnabás névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Barnabás névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 16 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.8.

Barnabás eredete, jelentése

Arameus, héber eredetű bibliai férfinév. Bibliai jelentése a vigasztalás fia, más feltevések szerint a prófétálás fia vagy Nebo fia. Az utótag lehetséges eredetei között több változat is él, vagy a Jeruzsálem melletti Nob helységre utal, vagyis „Nobi fiú”, vagy egy Nabu nevű apára utal, vagyis „Nabu fia”, de egy Nebo nevű Istenségre is utalhat, vagyis „Nebo fia”. Régi alakváltozata a Ballabás. Jelentése vigasztalás fia, vagy prófétálás fia.

Barnabás név elemzése

A legfelismerhetőbb jellegzetessége az áldozatvállalása lesz. Ezt legkönnyebben talán az anyagiakon keresztül tudja megtenni. Nehezen birkózik meg a hétköznapok anyagi problémájával, ami túlzott aggodalmaskodáshoz vezet. Gyakran cselekszik abbéli félelmében, hogy valamit elveszíthet. Nehezen dönt, mert fél a következményektől. Fel kell ismernie, hogy hibázhat, és attól nem rosszabb, mint mások. Hajlamos a kudarcokat felnagyítani és világvégének tekinteni. Emiatt gyakran az ellenkező véglet jelenik meg, és rendkívül labilissá és szélsőségessé válhat. Hajlamos lehet a csalódásra és a csalásra.

Barnabás becenevei

Barnabás: Barna, Barni, Barnika, Barnus

Barnabás rokon nevei

Barnabás: Balló, Barna

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: