Barnabás névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Barnabás névnek vagy hogy mikor van a Barnabás névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Barnabás névnap 2024-ben?

Barnabás: Június 11
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Barnabás névnap van!

Barnabás névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 11
A népi hiedelem úgy tartja, hogy Margit napján, június 10-én és a Barnabás napján, június 11-én a lehulló eső "viszi a termést".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 129 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Barnabás eredete, jelentése

Arameus, héber eredetű bibliai férfinév. Bibliai jelentése a vigasztalás fia, más feltevések szerint a prófétálás fia vagy Nebo fia. Az utótag lehetséges eredetei között több változat is él, vagy a Jeruzsálem melletti Nob helységre utal, vagyis „Nobi fiú”, vagy egy Nabu nevű apára utal, vagyis „Nabu fia”, de egy Nebo nevű Istenségre is utalhat, vagyis „Nebo fia”. Régi alakváltozata a Ballabás. Jelentése vigasztalás fia, vagy prófétálás fia.

Barnabás név elemzése

A legfelismerhetőbb jellegzetessége az áldozatvállalása lesz. Ezt legkönnyebben talán az anyagiakon keresztül tudja megtenni. Nehezen birkózik meg a hétköznapok anyagi problémájával, ami túlzott aggodalmaskodáshoz vezet. Gyakran cselekszik abbéli félelmében, hogy valamit elveszíthet. Nehezen dönt, mert fél a következményektől. Fel kell ismernie, hogy hibázhat, és attól nem rosszabb, mint mások. Hajlamos a kudarcokat felnagyítani és világvégének tekinteni. Emiatt gyakran az ellenkező véglet jelenik meg, és rendkívül labilissá és szélsőségessé válhat. Hajlamos lehet a csalódásra és a csalásra.

Barnabás becenevei

Barnabás: Barna, Barni, Barnika, Barnus

Barnabás rokon nevei

Barnabás: Balló, Barna

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: