Béla névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Béla névnek vagy hogy mikor van a Béla névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Béla névnap 2024-ben?

Béla: Április 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Béla névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 47 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Béla eredete, jelentése

A Béla név bizonytalan eredetű régi magyar név, a legvalószínűbb magyarázat szerint a régi magyar Bél személynévből származik a név, az -a betű itt kicsinyítőképző. Már a középkorban mesterségesen azonosították az Adalbert névvel. A név a 19. században került elő újra, korábban Árpád-házi királyok nevében fordult elő. Más magyarázat szerint a név, mivel uralkodók neveként jelent meg a magyarban, ezért török eredetű, és a kora középkori eurázsiai sztyeppén széles körben használatos bojla méltóságnévből ered. Jelentése belső rész, például szív.

Béla név elemzése

A lélek rejtelmeinek és titkainak kutatója. Feladata a dolgok lényegét megtalálni, és a mélyére nézni. Fontos számára a problémák megoldása, nem hajlandó túllépni rajtuk. Ugyanakkor, ha valami nem sikerül neki könnyen érdektelenné válik. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon akar alkalmazkodni. A szélsőségesség az érzelmeiben is megjelenik : ha elköteleződik, nem képes elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes akár az őt érdeklő munka és hívatás, akár az érzelmek terén. Megjelenhet az ellenkező véglet is, ilyenkor érdektelenné és apatikussá válik. Életének alapvető problémája a célok megfelelő kiválasztása lehet. Ha ez nem sikerűl neki, könnyen gyengének tűnhet, hiszen segítségre van szűksége.

Béla becenevei

Béla: Béci, Béluci, Béluska, Béni

Béla rokon nevei

Béla: Béni, Laborc

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: