Bódog névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bódog névnek vagy hogy mikor van a Bódog névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Bódog névnap 2024-ben?

Bódog: Január 14, November 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bódog névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 2.5.

Bódog eredete, jelentése

A régi magyar Bódog személynévből, amely a boldog szó régebbi bódog alakjából származik. E szó jelentése régen "gazdag" volt. Ez a névadás hagyományosan a szülők azon kívánságát fejezte ki, hogy a fiúgyermek élete során gazdag és ebből következőleg boldog legyen. Jelentése gazdag.

Bódog név elemzése

Sorsának alakulását gazdagsága és elismertsége befolyásolhatja. Feladata éppen az, hogy kivívja az emberek megbecsülését. Könnyen adja magát át az életörömöknek, ez a csapdája lehet. Számára az álmok és a vágyak a fontosak. Képtelen lemondani bármiről is, emiatt nehezen alkalmazkodik. Nem érzékeli a veszélyt, ezért gyakran csalódik. Keresi azokat az élethelyzeteket, ahol az anyagiakat élvezheti. Meg kell értenie, hogy a gazdagságát nem önmagáért kapja. Problémáit az elengedés és a könnyelműség okozhatja.

Bódog becenevei

Bódog: Nincs beceneve.

Bódog rokon nevei

Bódog: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: