Boldizsár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Boldizsár névnek vagy hogy mikor van a Boldizsár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Boldizsár névnap 2021-ben?

Boldizsár névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 6
Vízkereszt napján, január 6-án, ha csurog az eresz, hosszú lesz a tél, ha fagy, akkor még többet kell várni a tavaszra. Ha ezen a napon esik a hó, a tél hamarosan megszűnik. Ha fúj a szél, akkor jó termés lesz az évben.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 5 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Boldizsár eredete, jelentése

Az asszír-babilóniai-német eredetű Balthasar -Baltazár- név egyik magyar alakváltozata. Bibliai név is egyben, a napkeleti bölcsek egyike Boldizsár. Jelentése az eredetnév Baltazár-nak: Baál isten hercege; vagy Baál isten oltalmazza meg az életét, vagy Baál isten tartsa meg a királyt.

Boldizsár név elemzése

Fontos számára a lelkiség és az érzelmi megnyilvánulás. Ezt akkor találja meg, ha mások akaratát elfogadja. Feladata a közösség jólétének és biztonságának a megteremtése. Minden helyzetben lehet rá számítani ha elismerik. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat. Meglátja benne a segítő szándékot, amely vezetővé teheti. Nehezen fogad el alárendeltséget. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de ezt mások segítségére kell használnia. Gyakran keresi a szélsőséges helyzeteket, amelyekben élvezetét leli. Veszélyes lehet, hogy győzni akarása nem ismer korlátokat és szabályokat. Könnyen öntörvényűvé válhat, és így sorra találkozik megoldhatatlan helyzetekkel.

Boldizsár becenevei

Boldizsár: Bódi, Bódika, Boldi

Boldizsár rokon nevei

Boldizsár: Baltazár

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: