Boldizsár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Boldizsár névnek vagy hogy mikor van a Boldizsár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Boldizsár névnap 2024-ben?

Boldizsár: Január 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Boldizsár névnap van!

Boldizsár névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 6
Vízkereszt napján, január 6-án, ha csurog az eresz, hosszú lesz a tél, ha fagy, akkor még többet kell várni a tavaszra. Ha ezen a napon esik a hó, a tél hamarosan megszűnik. Ha fúj a szél, akkor jó termés lesz az évben.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 43 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Boldizsár eredete, jelentése

Az asszír-babilóniai-német eredetű Balthasar -Baltazár- név egyik magyar alakváltozata. Bibliai név is egyben, a napkeleti bölcsek egyike Boldizsár. Jelentése az eredetnév Baltazár-nak: Baál isten hercege; vagy Baál isten oltalmazza meg az életét, vagy Baál isten tartsa meg a királyt.

Boldizsár név elemzése

Fontos számára a lelkiség és az érzelmi megnyilvánulás. Ezt akkor találja meg, ha mások akaratát elfogadja. Feladata a közösség jólétének és biztonságának a megteremtése. Minden helyzetben lehet rá számítani ha elismerik. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat. Meglátja benne a segítő szándékot, amely vezetővé teheti. Nehezen fogad el alárendeltséget. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de ezt mások segítségére kell használnia. Gyakran keresi a szélsőséges helyzeteket, amelyekben élvezetét leli. Veszélyes lehet, hogy győzni akarása nem ismer korlátokat és szabályokat. Könnyen öntörvényűvé válhat, és így sorra találkozik megoldhatatlan helyzetekkel.

Boldizsár becenevei

Boldizsár: Bódi, Bódika, Boldi

Boldizsár rokon nevei

Boldizsár: Baltazár

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: