Bonifác névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bonifác névnek vagy hogy mikor van a Bonifác névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Bonifác névnap 2024-ben?

Bonifác: Május 14
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bonifác névnap van!

Bonifác névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 14
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Bonifác eredete, jelentése

Férfinév, a latin homo boni fati, azaz a jó sors embere jelentésű kifejezésből eredő Bonifatius latin férfinévre vezethető vissza. A magyar népi hagyományban a fagyosszentek egyike, amiről lentebb olvashatsz. Jelentése a jó sors embere, jótevő.

Bonifác név elemzése

Az anyagi önfeláldozás életének meghatározója. Fel kell ismernie, hogy csak akkor lehet eredményes, ha a család javára teremti az anyagiakat. A sors meggátolja minden olyan törekvését, amelyben az öncélúság és a birtoklás jelenik meg, ilyenkor anyagi veszteségek érhetik. Nagyon erős a szeretetigénye, ez érzékennyé teheti. A külvilág ezt gyakran gyengeségnek látja. Valószínűleg olyan társa lesz, aki erejével támogatja előrejutását. Észre kell majd vennie, hogy ebben a másiknak is döntő szerepe van. Nagyon jó az alkalmazkodó képessége, könnyen elfogadtatja magát. Problémákat az okozhat, hogy az anyagi nehézségek egyre szélsőségesebb törekvésekre késztethetik, vagy a másik oldalon megjelenhetnek a szenvedélyek.

Bonifác becenevei

Bonifác: Bonesz, Boni

Bonifác rokon nevei

Bonifác: Bónis

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: