Botond névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Botond névnek vagy hogy mikor van a Botond névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Botond névnap 2024-ben?

Botond: Május 16
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Botond névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 66 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Botond eredete, jelentése

Régi magyar személynévből származik. A buzogány jelentésű bot szó származéka. Jelentése buzogányos harcos.

Botond név elemzése

Életfeladata családja és környezete biztonságának a megteremtése. Az anyagi célok keresése lesz igazán meghatározó számára. Az életben megkapható értékek és élvezetek motiválják. Fel kell ismernie, hogy az anyagi célok nem adnak boldogságot, azok csak eszközök. Amit megteremt, azt a családja javára tudja leginkább felhasználni. Az anyagi sikerek is akkor biztosítottak, ha gondoskodik. Hajlamos a csalódásokra, viszont nehezen viseli őket. Gyakran szigorú önmagával és környezetével. Merni kell gyengének lennie. Az anyagi hatalomra törekvés könnyen rossz irányba viheti. A vágyain keresztül könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat.A problémája szenvedélyeinek túlzott hajszolása lehet. Ha nem sikerül céljait megvalósítania, szélsőségessé válhat.

Botond becenevei

Botond: Boti, Botika

Botond rokon nevei

Botond: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: