Buda névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Buda névnek vagy hogy mikor van a Buda névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Buda névnap 2024-ben?

Buda: Április 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Buda névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Buda eredete, jelentése

Régi magyar személynév, Attila fejedelem öccsének neve a monda szerint. Arany János írt egy balladát róla Buda halála címmel. Keresztnévként a 19. században újították fel. Újgur nyelven megvilágosultat jelent. Egyes vélekedések szerint a szláv Budimir személynévből származik a magyar Bodomérrel együtt. Jelentése békesség, követ, kunyhó.

Buda név elemzése

Életfeladata az áldozatvállalás lesz. Képes lesz erre, de csak ha érzelmileg kötődik. Könnyen lelkesedik, de ugyanolyan könnyen be is fejez dolgokat.Igazi szerelmes típus. Meg kell tanulnia az önzetlenséget, ami nem kis erőfeszítésébe kerül. Feltétel nélkül kell másokon segítenie. Nehezen kezeli a problémákat, talán ez a leggyengébb pontja. Fel kell ismernie, hogy nyugodtan támaszkodhat mások segítségére. Kudarckerülő, inkább mindent abbahagy. Könnyen csalódik, és ezzel nehezen birkózik meg.Nehezen ismeri fel vágyainak és lehetőségeinek a korlátait, emiatt könnyen előfordulhat a szenvedélyek negatív megélése.

Buda becenevei

Buda: Nincs beceneve.

Buda rokon nevei

Buda: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: