Csaba névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Csaba névnek vagy hogy mikor van a Csaba névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Csaba névnap 2024-ben?

Csaba: Július 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Csaba névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 409 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Csaba eredete, jelentése

A Csaba régi magyar személynév. Egyes források szerint török eredetű lehet. A név felbukkan a kora középkori eredetű magyar mondavilágban is, Csaba királyfi alakjában, akit Attila fiaként tart számon a hagyomány. A nevet a 19. században fedezték fel újra, Vörösmarty Mihály és Arany János művei nyomán lett népszerű. Egyes kutatók és az általános iskolai tankönyvek szerint a csaba szó megegyezik a hun eredetű csobán méltóságnévvel. Jelentése pásztor, kóborló, ajándék.

Csaba név elemzése

Életének feladata, hogy környezetében védelmet és biztonságot nyújtson. Önzetlenül kell küzdenie mások sikeréért. Nehezen alkalmazkodik, fontos számára a szabadság és a függetlenség. Minden helyzetben áldozatokat kell hoznia, amit nem szeret. Érzelmeiben gyakran személytelenséget mutat, mert fél a veszteségtől, így inkább nem kötődik. Minden olyan helyzetben lehet rá számítani, ahol érezheti nélkülözhetetlenségét. Kötődéseit önmaga alakítja ki, nem tűri az irányítást. Ugyanakkor fontos neki a stabil és nyugodt környezet. Keresi a kapcsolatokat, de csak abban érzi jól magát, amelyet ő választhat – ez a párkapcsolatban ütközéseket okozhat. A korlátok szélsőséges reakciókat váltanak ki belőle. Küzd ellenük, és ez könnyen öntörvényűvé teheti.

Csaba becenevei

Csaba: Csabácska, Csabesz, Csabi, Csabika, Csabóci, Csabuci, Csibi

Csaba rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: