Dániel névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dániel névnek vagy hogy mikor van a Dániel névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Dániel névnap 2024-ben?

Dániel: Július 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dániel névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 264 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Dániel eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév. A kereszténység felvétele előtt a magyarságnak volt egy Dan személyneve, mely később összeolvadt a Dániel névvel. Női változata a Daniella. Jelentése Isten a bírám.

Dániel név elemzése

Életfeladata az anyagi és az érzelmi biztonság megteremtése, ezért küzd , és csak ez elfogadható számára. Akkor érzi, hogy a helyén van, ha érzelmileg is kötődik ahhoz, amit csinál. Fontos, hogy érezze: nélkülözhetetlen. A külvilágban szeretné megvalósítani önmagát, ezért fontos, hogy elfogadják. Nehezen viseli a kudarcot, főleg az érzelmek területén. Olyan társra van szüksége, aki becsüli és viszonozza az érzéseit. Törekszik az elismerésre és a megbecsülésre, ám nehezen éri el. Ha képes egy kicsit háttérben maradni, sokkal nagyobb esélye van a kiteljesedésre. Nem tud ütközni, hiszen fél attól, hogy nem fogják szeretni, emiatt jobb, ha nincs előtérben.

Dániel becenevei

Dániel: Dani, Danika, Dankó

Dániel rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: