Dávid névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dávid névnek vagy hogy mikor van a Dávid névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Dávid névnap 2024-ben?

Dávid: December 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dávid névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 113 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Dávid eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg kedvelt, szeretett, ill. apai részről testvér, esetleg uralkodó, más vélemény szerint egyesítő. Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez utóbbi főleg Dávid zsidó királyhoz köthető. Jelentése kedvelt, szerető, uralkodó, egyesítő, istenszerető.

Dávid név elemzése

"Életem a hitem" - ez a megközelítés mutatja a sorsát. Amiben hisz, abban nem ismer lehetetlent. Minden élethelyzetben önfeláldozónak kell lennie, ezen keresztül érhet el sikereket. Szüksége van egy társra, aki értékeli cselekedeteit. Személyisége ösztönös és mindig egyenes. Kerüli a konfliktust, de ha támad, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Hajlamos a mártíromságra, ha csalódik az emberekben. Ő a világ támasza. A jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Sajnos vágyai gyakran az illúziót segítik, álmodozóvá és befolyásolhatóvá válhat.

Dávid becenevei

Dávid: Dávidka, Dodi

Dávid rokon nevei

Dávid: Dakó, Dókus, Dózsa

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: