Dénes névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dénes névnek vagy hogy mikor van a Dénes névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Dénes névnap 2024-ben?

Dénes: Április 8, Október 9
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dénes névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 38 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Dénes eredete, jelentése

A görög eredetű férfinév, a Dionüszosz névből származik, női párja a Dionízia. A görög mitológiában Dionüszosz a bor és a szőlő istene. Jelentése Dionüszosznak ajánlott.

Dénes név elemzése

A boldogság kézzelfogható tétele- ez lesz életének mozgatója. Célja, hogy állandóságot és stabilitást hozzon. Életfeladata, hogy harcoljon és küzdjön mások anyagi sikeréért. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen az anyagi vágyak meghatározzák a személyiségét. Könnyen válik önzővé, ám a sors ekkor megnehezíti életét. Párkapcsolatában is a birtoklás és az élvezetek keresése motiválja. Mindent magának akar, de ezt nem teheti. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. A testiség gyakran csapda számára. A kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Megjelenhet a gazdagság, amitől zsarnokká válhat.

Dénes becenevei

Dénes: Déneske, Dinci, Dini, Dinike

Dénes rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: