Dezső névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dezső névnek vagy hogy mikor van a Dezső névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Dezső névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 10 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.3.

Dezső eredete, jelentése

Férfinév a latin Desiderius névből származik, aminek a kiejtése Dezsidérius volt, és a ennek az alakváltozatnak a rövidült és -ő kicsinyítőképzős változata a Dezső. Jelentése óhajtott, kívánt gyermek.

Dezső név elemzése

Neki az érzelmi kiteljesedés és az állandóság a fontos. Ezt gyakran a családban próbálja megszerezni. Cél lehet az érzések jó és szép oldalának a megértése és megélése. Kerüli a konfliktusokat, harmóniára törekszik. Nagyon fontos lesz számára, hogy elfogadják, hogy szükség legyen rá, megpróbálja nélkülözhetetlenné tenni magát. Emiatt érdemes olyan hívatás felé irányítani, amelyben küzdhet másokért. Párkapcsolatban is ezt keresi, olyan társ kell neki, akiről gondoskodhat. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy mennyi érzelmet kap, és ennek érdekében sokat tesz. Önbizalmának erősítésében szintén az őt körülvevő emberekre van utalva. Problémákat a pszihés labilitás okozhat.

Dezső becenevei

Dezső: Decsi, Dedi, Deske, Dezse, Dezsek, Dezsi, Dezsike, Dezske, Dezsőke

Dezső rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: