Domonkos névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Domonkos névnek vagy hogy mikor van a Domonkos névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Domonkos névnap 2024-ben?

Domonkos: Augusztus 4
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Domonkos névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 13 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Domonkos eredete, jelentése

A latin Dominicus név magyar formája, amely a "dominus" -gazda, birtokos- latin kifejezésből ered. Hagyományosan a vasárnapon született gyermekeknek adták ezt a nevet. Jelentése az Úrhoz tartozó, Istennek szentelt, az Úr vigyáz.

Domonkos név elemzése

Sorsfeladata mindenképpen a család és az otthon szolgálata lesz. Állandó érzelmi töltődésre van szüksége. Fontos az olyan párkapcsolat, ahol a társa alárendelődik, és felnéz rá. Ezt csak akkor tudja megélni, ha gondoskodhat. Szolgálnia kell az embereket, hiszen ezen keresztül teljesedhet ki. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá és nélkülözhetetlen. Rendkívül érzékeny, ez sebezhetővé teheti. A csalódások megtörhetik. Erős az intuíciós képessége, hajlamos ennek alapján dönteni. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel, de ha ez rossz érzéseket ébreszt benne, megtagadja, és harcolni fog ellene. Az érzelmi elfojtások és a kisebbségi érzések jelenthetnek számára nehézségeket.

Domonkos becenevei

Domonkos: Domi, Domika, Domokos

Domonkos rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: