Dömötör névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dömötör névnek vagy hogy mikor van a Dömötör névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Dömötör névnap 2024-ben?

Dömötör: Október 26
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dömötör névnap van!

Dömötör névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Október 26
Dömötör napján, október 26-án a hideg szél a kemény tél előjele.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Dömötör eredete, jelentése

A Demeter alakváltozata, amely a keleti szláv Dimitri-ből származik, ami pedig a görög Démétriosz latinos formájának, a Demetrius-nak a rövidülése. Jelentése az eredetnévnek: Déméternek, a föld istennőjének ajánlott.

Dömötör név elemzése

A világ szolgálata lehet sorsfeladata. A családban, az otthonban a harmóniát és a biztonságot keresi. Egész életében a család céljaiért végzett munka fog dominálni. Rendkívüli szorgalma, kitartása és teherbírása van. Semmit nem kockáztat, kerül minden bizonytalanságot. Ugyanakkor rendívül kemény és makacs lehet. Hajlamos a spórolásra, ami nem lesz könnyű a környezetének. Emiatt is van szüksége olyan társra, akinek fontosak a célok és az állandóság. Érzelmileg nehezen nyílik meg. Sugározza magából a hűséget, és ezt elvárja másoktól is. Nem igazán alkalmas vezetőnek, mert kissé merev. Problémája a kishitűség és az önbizalomhiány lehet.

Dömötör becenevei

Dömötör: Döme, Dönci

Dömötör rokon nevei

Dömötör: Demeter, Döme, Dömös, Demetria

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: