Dömötör névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dömötör névnek vagy hogy mikor van a Dömötör névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Dömötör névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Dömötör eredete, jelentése

A Demeter alakváltozata, amely a keleti szláv Dimitri-ből származik, ami pedig a görög Démétriosz latinos formájának, a Demetrius-nak a rövidülése. Jelentése az eredetnévnek: Déméternek, a föld istennőjének ajánlott.

Dömötör név elemzése

A világ szolgálata lehet sorsfeladata. A családban, az otthonban a harmóniát és a biztonságot keresi. Egész életében a család céljaiért végzett munka fog dominálni. Rendkívüli szorgalma, kitartása és teherbírása van. Semmit nem kockáztat, kerül minden bizonytalanságot. Ugyanakkor rendívül kemény és makacs lehet. Hajlamos a spórolásra, ami nem lesz könnyű a környezetének. Emiatt is van szüksége olyan társra, akinek fontosak a célok és az állandóság. Érzelmileg nehezen nyílik meg. Sugározza magából a hűséget, és ezt elvárja másoktól is. Nem igazán alkalmas vezetőnek, mert kissé merev. Problémája a kishitűség és az önbizalomhiány lehet.

Dömötör becenevei

Dömötör: Döme, Dönci

Dömötör rokon nevei

Dömötör: Demeter, Döme, Dömös, Demetria

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: