Ede névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ede névnek vagy hogy mikor van az Ede névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ede névnap 2024-ben?

Ede: Március 18, Október 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ede névnap van!

Ede névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 18
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 13 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Ede eredete, jelentése

Az Edvárd, Eduárd név német rövidüléséből önállósult. Jelentése a birtokát megőrző.

Ede név elemzése

Életének kulcsa és lényege a hit és a bizalom.Neki minden sikerülhet, amiben hisz. Feladata, hogy egész életében önfeláldozó legyen az anyagiakban.Áldozatokat kell vállalnia viszonzás nélkül. Nehezen fogadja el, hogy mindig többet kell adnia, mint amennyit kap. Segítenie kell a családját, a környezetét, anyagilag gondoskodnia kell, le kell mondania az öncélúságról. Nem birtokolhat, mert így könnyen veszíthet. Arra született, hogy szeretetet árasszon a környezetére. Fontos az olyan társ, aki viszonozza érzelmeit, mert könnyen csalódottá és életunttá válhat. A párjának kell irányítani és célokat kijelölni. Nagyon érzékeny és érzelemmel teli ember, a csalódásra való késztetése miatt azonban érzéseiben könnyen az ellenkezőjére fordul, visszahúzódik, és emberkerülővé válhat. Könnyen a mártíromság csapdájába eshet.

Ede becenevei

Ede: Edi, Edike, Edus

Ede rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: