Egon névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Egon névnek vagy hogy mikor van az Egon névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Egon névnap 2024-ben?

Egon: Szeptember 1
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Egon névnap van!

Egon névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Szeptember 1
Az ősz első napján, Egyed napja, ha esik, akkor enyhe tél lesz, valamint egész hónapban eső, mert negyvenes ez a nap. Ha az eső mellett égzengés is hallható, akkor jövőre jó termés várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 7 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Egon eredete, jelentése

Germán eredetű, több német és ószász név mint Egbert, Egmont becézőjéből önállósult név. Jelentése merész penge, erős kard, kardhegy.

Egon név elemzése

A környezetében akarja saját hatalmát megvalósítani. Ez akkor lehet pozitív, ha másokért teszi. Lehetősége lesz mások fölött uralkodni, de meg kell tanulnia kezelni ezt. Egyértelműen vezetői analógia, amely mindig felelősséggel jár. Hivatásában is ezt éli meg. Talán a tanítás, a példamutatás az igazi számára. Olyan élethelyzetbe fog kerülni, ahol más embereket vezet, ezért megbecsülik és tisztelik. Feladatát, az irányítást akkor végzi helyesen, ha környezete érdekét tartja szem előtt. Párkapcsolatában is domináns akar lenni, ha ez nem működik, kilép. A veszélye, hogy elhiszi magáról, ő több másoknál, és ezért bármit megtehet.

Egon becenevei

Egon: Egus

Egon rokon nevei

Egon: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: