Egyed névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Egyed névnek vagy hogy mikor van az Egyed névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Egyed névnap 2024-ben?

Egyed: Szeptember 1
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Egyed névnap van!

Egyed névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Szeptember 1
Az ősz első napján, Egyed napja, ha esik, akkor enyhe tél lesz, valamint egész hónapban eső, mert negyvenes ez a nap. Ha az eső mellett égzengés is hallható, akkor jövőre jó termés várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Egyed eredete, jelentése

A görög eredetű latin Aegidius (Egidius) név Egid rövidülésének a régi magyar olvasata. Ugyanakkor más magyarázat szerint régi magyar eredetű, és mint számnévből alakult név, az elsőszülöttséghez kapcsolja. Jelentése görög eredet esetén pajzshordozó; míg magyar eredet esetén egyetlenke, elsőszülött, szentecske.

Egyed név elemzése

Tanító típus, aki átadja az ismereteket, aki megmutatja, hogy merre kellene menni. Felelősséget vállal másokért és azért, amit képvisel. Mindig tudja, mi a kötelessége. Az lesz a feladata, hogy valamilyen módon utat mutasson, segítse és szolgálja az embereket. Támaszt kell nyújtania minden rászorulónak a környezetében. Hasonlatos az apához, aki a családot szolgálja. Fontos lesz, hogy érezze, ad valamit az embereknek. Ezáltal tekintélyt, fensőbbséget akar megvalósítani. “A tudásomért nézzenek fel rám”. Mindig a tökéletesre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti. Csapdája pont az lehet, hogy a maximalizmusa elégedetlenné teszi.

Egyed becenevei

Egyed: Nincs beceneve.

Egyed rokon nevei

Egyed: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: