Elek névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Elek névnek vagy hogy mikor van az Elek névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Elek névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Elek eredete, jelentése

Vitatott eredetű név. Az egyik elképzelés szerint a régi magyar Vélek személynévből származik, egy másik szerint a germán Eckehard, Egbert, Egmont, Egwin ószász és középnémet becézőjéből önállósult német név átvétele. Ugyanakkor a görög Alexios megfelelőivel is azonosították már mesterségesen. Jelentése görög eredet esetén: védő.

Elek név elemzése

Feladata a tudás közvetítése. Felelősséget vállal másokért és azért, amit képvisel. Hatalmat kaphat, de ez inkább kötelesség lesz. Benne nem szabad, hogy csalódjanak, hitelesnek kell lennie. Az lesz a feladata, hogy valamilyen módon utat mutasson, segítse és szolgálja az embereket. Támaszt kell nyújtania minden rászorulónak a környezetében. Párban is azt keresi, akinek magabiztosan állhat az oldalán, aki soha nem kérdőjelezi meg a döntéseit. Fontos lesz éreznie, hogy ad valamit az embereknek. Ezáltal tekintélyt, fensőséget akar megvalósítani. Mindig a tökéletességre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti. A hivatások közül a tervezés és az ellenőrzés területe felel meg neki leginkább. Csapdája pont abban lehet, hogy a hatalom és a siker elragadhatja, öncélúvá és zsarnokká teheti.

Elek becenevei

Elek: Eli, Elike, Lekszi

Elek rokon nevei

Elek: Alex, Alexia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: