Elek névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Elek névnek vagy hogy mikor van az Elek névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Elek névnap 2024-ben?

Elek: Július 17
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Elek névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.7.

Elek eredete, jelentése

Vitatott eredetű név. Az egyik elképzelés szerint a régi magyar Vélek személynévből származik, egy másik szerint a germán Eckehard, Egbert, Egmont, Egwin ószász és középnémet becézőjéből önállósult német név átvétele. Ugyanakkor a görög Alexios megfelelőivel is azonosították már mesterségesen. Jelentése görög eredet esetén: védő.

Elek név elemzése

Feladata a tudás közvetítése. Felelősséget vállal másokért és azért, amit képvisel. Hatalmat kaphat, de ez inkább kötelesség lesz. Benne nem szabad, hogy csalódjanak, hitelesnek kell lennie. Az lesz a feladata, hogy valamilyen módon utat mutasson, segítse és szolgálja az embereket. Támaszt kell nyújtania minden rászorulónak a környezetében. Párban is azt keresi, akinek magabiztosan állhat az oldalán, aki soha nem kérdőjelezi meg a döntéseit. Fontos lesz éreznie, hogy ad valamit az embereknek. Ezáltal tekintélyt, fensőséget akar megvalósítani. Mindig a tökéletességre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti. A hivatások közül a tervezés és az ellenőrzés területe felel meg neki leginkább. Csapdája pont abban lehet, hogy a hatalom és a siker elragadhatja, öncélúvá és zsarnokká teheti.

Elek becenevei

Elek: Eli, Elike, Lekszi

Elek rokon nevei

Elek: Alex, Alexia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: