Előd névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Előd névnek vagy hogy mikor van az Előd névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Előd névnap 2024-ben?

Előd: Október 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Előd névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 9 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Előd eredete, jelentése

Régi magyar személynév. Jelentése eredetileg inkább az elsőszülött, mára ős (mint előd) értelmezzük.

Előd név elemzése

Életfeladata az emberek segítése és támogatása. Megbecsülést adni és kapni, ez életének a mozgatója. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent és mindenkit képes elfogadni. Sugározza magából a megbízhatóságot és az erényességet. Környezetének támaszt és hitet ad. Hivatásnak az igazság keresése, esetleg a jogi pálya lehet megfelelő számára. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha családban vagy közösségben válik vezetővé. Párkapcsolatában éreznie kell, hogy társa felnéz rá. Erejét nem a fizikuma, sokkal inkább a lelkisége adja. Viszont az önzés elgyengíti és bizonytalanná teheti. Legnagyobb problémája az önzőség vagy az önhittség lehet.

Előd becenevei

Előd: Nincs beceneve.

Előd rokon nevei

Előd: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: