Ernő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ernő névnek vagy hogy mikor van az Ernő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Ernő névnap 2024-ben?

Ernő: Január 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ernő névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 47 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.5.

Ernő eredete, jelentése

A germán eredetű ófelnémet Ernust -ma Ernst- név régi magyar változatából, az Erneszt-ből a XIX. századi nyelvújítás során létrejött magyar névalkotás az "ő" hang kicsinyítőképzős felhasználásával. Jelentése komoly és határozott - különösen a harcban.

Ernő név elemzése

Csak akkor érhet el sikereket, ha azért néznek fel rá amit tud, és amit át tud adni. Fontos lesz számára a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Hivatásában is ezt kell képviselnie. Ezért minden olyan terület megfelelő számára, amelyben emberekkel foglalkozik. Létkérdés lesz életében a környezetében és a családjában betöltött szerepe. Feleségétől is a célok támogatását várja, s hogy hátteret biztosítson neki. Hajlamos lehet a befelé fordulásra és az érzelmei elfojtására. Gyakran tűnhet úgy, hogy a célokért mindent feláldoz. Képes másokért küzdeni, de biztatni kell. Nehezen tud megfelelni az elvárásoknak, ezért nehezen viseli a kritikát. Ilyenkor minden mindegy alapon képes nagyon agresszívan viselkedni és dönteni. Emiatt sokszor elkedvetlenedik és magára marad.

Ernő becenevei

Ernő: Enci, Erci, Ernec, Erni, Ernike, Ernőcske, Ernőke

Ernő rokon nevei

Ernő: Erneszt

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: