Ernő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ernő névnek vagy hogy mikor van az Ernő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Ernő névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 17 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.5.

Ernő eredete, jelentése

A germán eredetű ófelnémet Ernust -ma Ernst- név régi magyar változatából, az Erneszt-ből a XIX. századi nyelvújítás során létrejött magyar névalkotás az "ő" hang kicsinyítőképzős felhasználásával. Jelentése komoly és határozott - különösen a harcban.

Ernő név elemzése

Csak akkor érhet el sikereket, ha azért néznek fel rá amit tud, és amit át tud adni. Fontos lesz számára a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Hivatásában is ezt kell képviselnie. Ezért minden olyan terület megfelelő számára, amelyben emberekkel foglalkozik. Létkérdés lesz életében a környezetében és a családjában betöltött szerepe. Feleségétől is a célok támogatását várja, s hogy hátteret biztosítson neki. Hajlamos lehet a befelé fordulásra és az érzelmei elfojtására. Gyakran tűnhet úgy, hogy a célokért mindent feláldoz. Képes másokért küzdeni, de biztatni kell. Nehezen tud megfelelni az elvárásoknak, ezért nehezen viseli a kritikát. Ilyenkor minden mindegy alapon képes nagyon agresszívan viselkedni és dönteni. Emiatt sokszor elkedvetlenedik és magára marad.

Ernő becenevei

Ernő: Enci, Erci, Ernec, Erni, Ernike, Ernőcske, Ernőke

Ernő rokon nevei

Ernő: Erneszt

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: