Ferenc névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Ferenc névnek vagy hogy mikor van a Ferenc névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Ferenc névnap 2022-ben?

Ferenc: Április 2, Május 11, Október 4, December 3
Értesítést kérek, ha Ferenc névnap van!

Ferenc névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 2
Húsvét napján ha esik, Pünkösdig minden vasárnapon eső fog esni, és változó idők várhatók.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 131 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Ferenc eredete, jelentése

Az olasz Francesco név egyházi latinosított formája a Franciscus, ennek latin rövidüléséből származik a Ferenc. Eredetileg Assisi Szent Ferenc gyerekkori beceneve, melyet azért kapott, mert anyja francia származású volt. Női párja a Franciska. Jelentése az eredetnév Francesco-nak: francia (mint nemzet).

Ferenc név elemzése

Élete lelki kapcsolatainak a tükörképe. Érzelmei meghatározzák létét. Ennek megélése lesz sorsának alapja. Sorsfeladata mindenképpen az otthonhoz köti, a család, a gondoskodás és a biztonság megteremtését kijelölve. Minél előbb tud családot alapítani, annál sikeresebb lehet. Ragaszkodik a környezetéhez, hiszen ez alapvetően szükséges a kiteljesedéséhez. Leginkább az anyagiakban gondoskodhat, ám csak akkor tud teremteni, ha a családnak szüksége van erre. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, , ezért hűséges és megbízható társ. Keresi az érzelmi kötődést, ez adja meg neki a boldogságot. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel. Ez megjelenhet a hivatás területén is. Nehézségeket az érzelmi szélsőségesség jelenthet. Csapdája az élvezetekre való törekvés, emiatt mindent elveszíthet.

Ferenc becenevei

Ferenc: Feci, Fecó, Ferci, Fercsi, Ferencke, Feri, Ferike, Ferke, Ferkó, Ferku, Feró, Ferus, Franci, Frici

Ferenc rokon nevei

Ferenc: Szaléz

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: