Ferenc névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Ferenc névnek vagy hogy mikor van a Ferenc névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ferenc névnap 2024-ben?

Ferenc: Április 2, Május 11, Október 4, December 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ferenc névnap van!

Ferenc névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 2
Húsvét napján ha esik, Pünkösdig minden vasárnapon eső fog esni, és változó idők várhatók.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 263 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Ferenc eredete, jelentése

Az olasz Francesco név egyházi latinosított formája a Franciscus, ennek latin rövidüléséből származik a Ferenc. Eredetileg Assisi Szent Ferenc gyerekkori beceneve, melyet azért kapott, mert anyja francia származású volt. Női párja a Franciska. Jelentése az eredetnév Francesco-nak: francia (mint nemzet).

Ferenc név elemzése

Élete lelki kapcsolatainak a tükörképe. Érzelmei meghatározzák létét. Ennek megélése lesz sorsának alapja. Sorsfeladata mindenképpen az otthonhoz köti, a család, a gondoskodás és a biztonság megteremtését kijelölve. Minél előbb tud családot alapítani, annál sikeresebb lehet. Ragaszkodik a környezetéhez, hiszen ez alapvetően szükséges a kiteljesedéséhez. Leginkább az anyagiakban gondoskodhat, ám csak akkor tud teremteni, ha a családnak szüksége van erre. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, , ezért hűséges és megbízható társ. Keresi az érzelmi kötődést, ez adja meg neki a boldogságot. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel. Ez megjelenhet a hivatás területén is. Nehézségeket az érzelmi szélsőségesség jelenthet. Csapdája az élvezetekre való törekvés, emiatt mindent elveszíthet.

Ferenc becenevei

Ferenc: Feci, Fecó, Ferci, Fercsi, Ferencke, Feri, Ferike, Ferke, Ferkó, Ferku, Feró, Ferus, Franci, Frici

Ferenc rokon nevei

Ferenc: Szaléz

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: