Frigyes névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Frigyes névnek vagy hogy mikor van a Frigyes névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Frigyes névnap 2024-ben?

Frigyes: Július 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Frigyes névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 18 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Frigyes eredete, jelentése

A germán eredetű Friedrich névből és a magyar "frigy" szóból a XIX. századi nyelvújításkor megalkotott magyar név. Jelentése az eredetnév Fredrich-nek: hatalmas és békében uralkodó.

Frigyes név elemzése

Életfeladata, hogy óvja és védje barátait. Törekszik a sikerre és a hatalomra, amelyet a társadalom elismer. Figyeli környezetének a visszajelzéseit, meg akar felelni. Mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Képes fanatikusan küzdeni elveiért. Fontosak lesznek számára az anyagi sikerek és lehetőségek. Társának segítenie kell anyagi törekvéseit, ezért csak alárendelt lehet a társa. Szenvedélyesen kötődik az élet kínálta élvezetekhez. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. A veszélyt is ez jelentheti, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat. Csapdája az élvezetekben való túlzásai lehetnek.

Frigyes becenevei

Frigyes: Frici, Fridi, Frigyeske

Frigyes rokon nevei

Frigyes: Fridolin

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: