Fülöp névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Fülöp névnek vagy hogy mikor van a Fülöp névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Fülöp névnap 2024-ben?

Fülöp: Május 1, Május 26
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Fülöp névnap van!

Fülöp névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 1
Május elsején, Fülöp napján, ha hűvös és esős az idő, akkor középszerű lesz a termés, ha pedig meleg és száraz, akkor bőséges.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 10 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.4.

Fülöp eredete, jelentése

A görög Philippos férfinév rövidülésének a magyar alakváltozata. Jelentése lókedvelő.

Fülöp név elemzése

Az igazi tanítói adottságok. Sorsában első helyen kell szerepelnie a példamutatásnak és a tanításnak. Csak akkor érhet el sikereket, ha azért néznek fel rá, amit tud és amit át tud adni. Fontos lesz számára a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Ez lehet a problémája is, hiszen ettől függ. Létkérdés lesz számára a környezetében és a családban betöltött szerepe. Hajlamos lehet a szenvedélyességre és az érzelmek elfojtására egyaránt. Képes másokért küzdeni, de biztatni kell. Nehezen tud megfelelni az elvárásoknak, ezért nehezen viseli a kritikát. Ilyenkor minden mindegy alapon képes nagyon agresszívan viselkedni és dönteni. Emiatt sokszor elkedvetlenedik és magára marad.

Fülöp becenevei

Fülöp: Fülöpke, Fülöpöcske

Fülöp rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: