Gábor névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gábor névnek vagy hogy mikor van a Gábor névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Gábor névnap 2024-ben?

Gábor: Március 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gábor névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 201 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Gábor eredete, jelentése

A Gábor héber eredetű férfinév, a Gabriella női név magyar párja. Jelentése Isten embere, Isten bajnoka.

Gábor név elemzése

Feladata, hogy a családnak és a környezetének anyagi biztonságot teremtsen. Vállalnia kell értük a felelősséget, és küzdeni kell értük. Bíznak benne, hiszen érzik a benne lévő képességeket. El kell fogadnia, hogy mindig csak mások által juthat előre. Hivatásában sem érdemes egyedül vállalkoznia, inkább valakivel együtt. Nagy erővel és elszántsággal rendelkezik a feladata elvégzéséhez. Képes a legnagyobb tettekre is, ha az nem öncélú. Párkapcsolatában is ez lehet a meghatározó. Társától állandó késztetésre van szüksége, nélkülözhetetlennek kell, hogy érezze magát. Csapdája az öncélúság és a hatalomvágy lehet, ha ezek eluralkodnak rajta, erőszakossá és zsarnokká válhat.

Gábor becenevei

Gábor: Gabcsi, Gabesz, Gabi, Gabica, Gabici, Gabika, Gabkó, Gabó, Gabóca, Gáborka, Gabri, Gábris

Gábor rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: