Gáspár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gáspár névnek vagy hogy mikor van a Gáspár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Gáspár névnap 2024-ben?

Gáspár: Augusztus 27
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gáspár névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Gáspár eredete, jelentése

Bizonytalan eredetű ószövetségi név. A név feltételezett eredetét egy perzsa névre vezetik vissza, majd a Bibliában a napkeleti bölcsek egyikeként szerepelt Gáspár. Jelentése kincset megőrző, kincstárnok.

Gáspár név elemzése

Életfeladata az anyagi biztonság megteremtése. A családi kapcsolatok lesznek igazán lényegesek számára. Az életben megkapható értékek motiválják, mégis a meghatározó az lehet életében, hogy mire fordítja majd ezeket. A kiteljesedése a teremtésen keresztül valósul meg, ezért ezt támogatni kell. Ha a felkínált lehetőségekkel nem tud élni, szenvedélyei hatására szélsőségessé válhat. Hajlamos a csalódásokra, és nehezen viseli őket. Az anyagi hatalomra való törekvés könnyen rossz irányba viheti. Vágyain keresztül könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat. A problémája szenvedélyeinek túlzott hajszolása lehet, amit a biztonságvágya esetleg korrigál. Nehezen viseli a lemondásokat, és a kudarcokat.

Gáspár becenevei

Gáspár: Gazsi, Gazsika, Gazsó, Zsiga

Gáspár rokon nevei

Gáspár: Gazsó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: