Géza névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Géza névnek vagy hogy mikor van a Géza névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Géza névnap 2024-ben?

Géza: Február 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Géza névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 56 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Géza eredete, jelentése

Régi magyar férfinév, ami török méltóságnévből keletkezett. Jelentése hercegfi.

Géza név elemzése

Minden helyzetben képes átvenni az irányítást. Ösztönösen talál rá életében a vezetői, irányítói szerepekre. Rendkivüli végletekre képes. Egyfelől tiszta és világos célok és tervek jellemzik az életét. Hivatásában is a tervezés, a célok pontos meghatározása lehet az irány. Másrészt a lelki tényezők, az érzelmek uralják. Próbál rendezett élethelyzeteket keresni, nem szereti a ködös, zavaros körülményeket, mert ilyenkor bizonytalanná és kiszámíthatatlanná válhat. Érzelmeit ritkán vállalja nyíltan, fél, hogy ezáltal gyengévé válik. Maga fölött nem ismer el senkit, de ha mégis, akkor nem lázad. Házasságában is mindenkinek megvan a maga szerepe és felelőssége, amit számon is kér. Problémákat kiismerhetetlen viselkedése és hatalomvágya okozhat. Sokszor a szenvedélyekben látja a megoldást.

Géza becenevei

Géza: Gézácska, Gézi, Gézike, Gézu, Gézuka, Gézus, Gézuska

Géza rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: