Illés névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Illés névnek vagy hogy mikor van az Illés névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Illés névnap 2024-ben?

Illés: Július 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Illés névnap van!

Illés névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 20
Illés, Magdolna napján, július 20-án, 22-én zivataros szokott lenni az időjárás, s az esője "kiluggatja a diót, meg a mogyorót".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 13 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Illés eredete, jelentése

Héber eredetű néve. Az Éliás név magyar, önállósult alakváltozata. Jelentése Istenem az Úr.

Illés név elemzése

Életének feladata a család segítése és anyagi támogatása. Érzelmi kötődéseken keresztül teremt kapcsolatokat, amelyekhez erősen ragaszkodik. Érzékenysége, empátiakészsége vonzza az embereket. Szenvedélyesen viszonozza a vonzalmat, párjában is ehhez keres társat. Fontos, hogy elfogadják és szeressék. Éreznie kell, hogy szükség van rá. Nehezen felel meg az elvárásoknak, könnyen csalódik, és könnyen sértődik. Nehezen enged el valamit, ezért minden lemondást nehezen él meg. Mindig kell mellé valaki, akit elfogad, és akivel együtt valósíthatja meg álmait. Hivatásában a gazdasági pálya lehet a megfelelő irány. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. A sorsának buktatója a vágyak kergetése lehet. Anyagiassága könnyen bajba sodorhatja.

Illés becenevei

Illés: Ili, Ilike, Illéske, Illi, Iske

Illés rokon nevei

Illés: Éliás

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: