Imre névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Imre névnek vagy hogy mikor van az Imre névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Imre névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 61 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.9.

Imre eredete, jelentése

Egyes vélemények szerint a gót Amalrich, Emmerich névből származik, aminek a latinosított változata az Emericus. A név első eleme az Amal gót királyi család nevéből való, a szorgalmas, munkás jelentéshez áll közel. A második elem jelentése a hatalmas, az uralkodó. A név korábbi alakváltozatai az Emrik, Emrih, Imreh. Más elképzelések szerint viszont az emir (vezér) szóból származik és a török Emre változaton keresztül honosodott meg Imre formában. Megint más verzió szerint I. István Henrik fiának neve alakult át Heinrichus → Henricus → Emericus formában. Ezt a Henriket azóta is Szent Imre hercegként ismerjük. Jelentése szorgalmas és hatalmas, uralkodó.

Imre név elemzése

Feladata a lényeg megismerése. Keresi az élet értelmét, a lélek rejtelmeit. Számára a két véglet a szellemiség és az anyagi szenvedélyek. Fontos neki, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Emiatt olyan hívatások a megfelelők, ahol másokért tesz, de nem kell alárendelődnie. Ilyenek lehetnek például a gyógyító hívatások. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hívatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Imre becenevei

Imre: Binci, Binkó, Imcsi, Imi, Imike, Imkó, Imrécske, Imri, Imrike, Imris, Imriske, Imrus, Imruska, Imrüske, Inci, Pinke, Pinkó

Imre rokon nevei

Imre: Hippia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: