Jenő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Jenő névnek vagy hogy mikor van a Jenő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Jenő névnap 2024-ben?

Jenő: Július 13, November 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Jenő névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 59 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Jenő eredete, jelentése

Honfoglalás-kori törzsnévből vált keresztnévvé. Erre az eredetre Bíborbanszületett Konsztantinosz bizánci császár, "A birodalom kormányzásáról" című műve alapján következtetnek, melyben a hatodik honfoglaló magyar törzs neveként szerepel. Az 1830-as években az Eugén névvel azonosították. Jelentése tanácsadó, bizalmi ember, miniszter.

Jenő név elemzése

“Az vagyok, ami a hitem.” Amiben hisz, ott számára nincs lehetetlen. Rendkívül fontos, hogy mennyire támogatja és segíti a környezete. Táplálnia kell az emberekbe vetett hitet. Emiatt olyan pálya jó neki, ahol másokat biztat és támogat. Megjelenik a lovagiasság és az érzelmi nyíltság. Párjával is a nyílt, őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatra törekszik. Ez akkor valósulhat meg, ha nem önző. Keresi az érvényesülés és a kiteljesedés lehetőségét. Sorsát a segítő szándéknak kell vezérelnie. A sors lehetőségeket ad neki, a kérdés, hogy miként tud élni velük. Nem viseli el a kudarcot, inkább változtat. A jó választás olyan életterület, ahol másokkal közösen valósítja meg céljait. Legnagyobb veszélye a felelősség hárítása lehet.

Jenő becenevei

Jenő: Jenci, Jencike, Jenőcske, Jenőke

Jenő rokon nevei

Jenő: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: