József névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a József névnek vagy hogy mikor van a József névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van József névnap 2024-ben?

József: Március 19
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha József névnap van!

József névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 19
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 215 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

József eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név. Jelentése Isten tegyen a most született gyermekekhez, az Úr gyarapítson.

József név elemzése

Az érzelmi és az anyagi biztonság megteremtése lehet életének célja és feladata.Ez jelenti számára a kiteljesedést. Mivel az önfeláldozás a feladata, neki mindig le kell mondani arról, amije van. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért nagyban függ sikere a párjától. Nekik kell teremtenie. Házasságban nem képes irányítani , emiatt olyan társra van szüksége, aki ezt megteszi. Mindent érzelmileg közelit meg, nem bírja a kudarcot, ilyenkor agresszívvá válhat. Hajlamos az élvezeteket előnyben részesíteni, de van mikor ezt teljesen elfolytja, és igénytelenné válik. Nagyon erősek a kötődései, ez féltékenységet hozhat. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Könnyen befolyásolható, így sokszor illúziókat kerget. Problémát az anyagi vágyak és a lehetőségek közötti feszültség okozza.

József becenevei

József: Bózsi, Bózsika, Bozsó, Dódi, Dodika, Dodó, Joci, Jocika, Jocó, Jóska, Joskó, Jósti, Józsi, Józsika, Juzsi, Juzsika

József rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: