Kálmán névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Kálmán névnek vagy hogy mikor van a Kálmán névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Kálmán névnap 2024-ben?

Kálmán: Október 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Kálmán névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 67 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Kálmán eredete, jelentése

Török eredetű régi magyar név. A német Koloman, Coloman névvel is azonosították már, ami ír eredetű, de ez nem tekintett megalapozottnak. Jelentése maradék, életben maradt.

Kálmán név elemzése

Egyértelműen környezetének irányítása lesz a feladata. A sikeressége a kapcsolatok stabilitásán és az anyagiak megvalósításán múlik. Olyan embernek kell lennie, aki segíti az embereket, akire felnéznek. Igazi humanista, aki átérzi az emberi problémákat. Súlya lesz a szavának, akaratának. A környezetében felelősséget kell vállalnia, ehhez kapja az erejét. A tekintélyt és az elismertséget nem erőszakolhatja ki, csak másoktól kaphatja. Számára alapvető, hogy felnézzenek rá és elismerjék, megbecsüljék. Negatív esetben megalkuvóvá vagy agresszívvá válhat, ha másként nem tud tekintélyt teremteni. Az a jó hivatás, amelyben alkotni és teremteni tud. Gazdagságra tehet szert, de nem élhet vissza vele. Párkapcsolatában törekszik a jólét megteremtésére, övé az anyagi felelősség, párjának ezt kell értékelnie. A kérdés a saját határainak a megtalálása lesz. Veszélye a nagyképűség és az önzés lehet.

Kálmán becenevei

Kálmán: Kali, Kalika, Kalma, Kálmánka, Kálmi, Kálmika, Kálmus, Kami, Kamu

Kálmán rokon nevei

Kálmán: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: