Károly névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Károly névnek vagy hogy mikor van a Károly névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Károly névnap 2024-ben?

Károly: Január 28, November 4
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Károly névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 135 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Károly eredete, jelentése

Régi magyar személynév, a török eredetű karul, karvaly madárnévből származik. Már a középkorban azonosították azonban a germán eredetű német Karl névvel, mivel ennek a latinosított Carolus formája az -us végződés nélkül hasonlóan hangzott, mint a magyar név. Női párja a Karola. Jelentése ember, férfi, karvaly, turul.

Károly név elemzése

Feladata, hogy környezetének az anyagi jólétet megteremtse. Minden élethelyzetben ez kell, hogy motiválja. Ezért küzd és képes erőn felül is tenni ennek érdekében. Ezt legkönnyebben a családban érheti el. Nem tud veszíteni, csak a győzelmet fogadja el. Akkor érzi, hogy a helyén van, ha ebben sikeres. Fontos számára, hogy érezze: nélkülözhetetlen, emiatt olyan élethelyzetek jók számára, amelyekben ezt átélheti.Birtokolni akarja szeretteit, s ez ha nem sikerül, gyakran féltékennyé, sértődötté, visszahúzódóvá válik. Törekszik az elismerésre és a megbecsülésre, ám ezt nehezen éri el. Ha képes egy kicsit háttérben maradni, sokkal nagyobb esélye van a kiteljesedésre. Érzelmileg rendkívül labilis és sérülékeny, ezért szélsőségek között sodródik.

Károly becenevei

Károly: Csikar, Karcsi, Karcsika, Karesz, Kari, Káró, Károlyka

Károly rokon nevei

Károly: Karla, Karola, Sarlott

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: