Kázmér névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Kázmér névnek vagy hogy mikor van a Kázmér névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Kázmér névnap 2022-ben?

Kázmér névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 4
Kázmér napján ha esik vagy havazik, akkor az aratást egy héttel el kell halasztani.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Kázmér eredete, jelentése

A lengyel eredetű Kazimír férfinév magyaros alakja. Jelentése békealapító, békebontó.

Kázmér név elemzése

Feladata, hogy minden vállalt feladatot véghezvigyen. Keresi az élet értelmét, a élek rejtelmeit. Fontos számára, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Emiatt olyan hívatások a megfelelőek, ahol másokért harcol, de nem kell alárendelődnie. Ilyen lehet például a katonai pálya. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségek, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívűl szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája szélsőségeinek a keretek között tartása.

Kázmér becenevei

Kázmér: Kazi, Kazika

Kázmér rokon nevei

Kázmér: Kazimír

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: