Kázmér névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Kázmér névnek vagy hogy mikor van a Kázmér névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Kázmér névnap 2024-ben?

Kázmér: Március 4
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Kázmér névnap van!

Kázmér névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 4
Kázmér napján ha esik vagy havazik, akkor az aratást egy héttel el kell halasztani.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 2 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Kázmér eredete, jelentése

A lengyel eredetű Kazimír férfinév magyaros alakja. Jelentése békealapító, békebontó.

Kázmér név elemzése

Feladata, hogy minden vállalt feladatot véghezvigyen. Keresi az élet értelmét, a élek rejtelmeit. Fontos számára, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Emiatt olyan hívatások a megfelelőek, ahol másokért harcol, de nem kell alárendelődnie. Ilyen lehet például a katonai pálya. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségek, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívűl szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája szélsőségeinek a keretek között tartása.

Kázmér becenevei

Kázmér: Kazi, Kazika

Kázmér rokon nevei

Kázmér: Kazimír

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: