Kristóf névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Kristóf névnek vagy hogy mikor van a Kristóf névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Kristóf névnap 2024-ben?

Kristóf: Március 15, Július 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Kristóf névnap van!

Kristóf névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 25
Július 25-én, Jakab nap esője is kevesbíti a diót és a mogyorót. Ehhez a naphoz téli jóslat is kapcsolódik, vagyis ha ezen a napon sok a felhő, sok lesz a hó, ha nagyon süt a nap, akkor télen nagy hideg várható. Ha meg süt is, esik is, akkor enyhébb lesz a tél.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 118 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Kristóf eredete, jelentése

A görög Krisztophorosz névből származik. Jelentése Krisztust hordozó.

Kristóf név elemzése

A világ támasza lehet.Mint egy jó pásztornak, feladata az emberek segítése és támogatása. Biztonságteremtésre született. A felelősségvállalás lesz az igazi feladata. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent meg tud valósítani, amit célként kitűz. Képes bárhol sikert elérni, ha érzi a bizalmat. Sugározza magából a megbízhatóságot és az erényességet. Ezt becsüli a párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Akiket szeret, azokért képes tűzbe menni. Akkor teljesedhet ki legkönnyebben, ha ezt a családban vagy egy közösségben teheti meg. A hivatásában is szorgalmas és megbízható. Erejét a céltudatossága és a kitartása adja. Nem szereti a “lelkizést”, gyengeségnek tartja. Nagyon jó gondolatai lehetnek, viszont el kell fogadnia, hogy ezeket nem mindenki tartja annak. Ösztönös zártsága gyakran fordul át magányba.

Kristóf becenevei

Kristóf: Kricsi, Kriska, Kristi, Kristike

Kristóf rokon nevei

Kristóf: Krisztofer

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: