Krisztián névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Krisztián névnek vagy hogy mikor van a Krisztián névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Krisztián névnap 2024-ben?

Krisztián: Március 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Krisztián névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 111 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Krisztián eredete, jelentése

A Krisztián férfinév görög eredetű, a latin közvetítéssel átvett Christianus név rövid alakja, jelentése Krisztushoz tartozó, keresztény. A nagy etimológiai szótár szerint a Krisztián szláv eredetű szó. A horvát krstijan, a szlovén kristjan, a szlovák kresťan vagyis "keresztény" vagy közvetlenül, vagy a latin Christianus közvetítésével a görög Khrisztianosz "Krisztusi" szóból erednek. A szótár szerint a magyar szó forrása a horvát vagy szlovén volt, a szóeleji mássalhangzó-torlódás ejtéskönnyítő magánhangzóval való feloldása révén előbb kirisztján, majd hangrendi kiegyenlítődéssel keresztyén alak jött létre. A 16. század óta mutatható ki a Krisztián alakváltozat, amely egyértelműen utal a latin Christianus alakra.

Krisztián név elemzése

A tekintély és a bölcsesség megjelenése. Elvárja, hogy felnézzenek rá. Keresi az olyan élethelyzeteket, ahol irányít. Mindig saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig.Amit kitűz maga elé, azt teljes szívvel csinálja. Mások is hisznek benne, hogy célját meg tudja valósítani. Hivatásában olyan pálya a megfelelő, ahol részt vesz a célok kijelölésében, vagy szabályokat tartat be. A környezetében lévőket kell segítenie. Olyan élethelyzetről szól, ahol más emberek sorsa fölött áll, és dönt róluk. Más emberek fölé helyezkedik, azt, hogy ezt miben teszi, az ő felelőssége lesz. Azonban ez alázat nélkül nem működik. Ez várható a párkapcsolatában is.Mindenben neki kell döntenie, a párja nem lehet vele egyenrangú. Veszélye a makacssága és az önhittsége. Fel kell ismernie, hogy a céltudatosság nem jelent tévedhetetlenséget.

Krisztián becenevei

Krisztián: Krisz, Kriszti, Krisztiánka, Krisztike

Krisztián rokon nevei

Krisztián: Keresztély

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: