László névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a László névnek vagy hogy mikor van a László névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van László névnap 2024-ben?

László: Június 27, Augusztus 8
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha László névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 610 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

László eredete, jelentése

A szláv Ladislav, Vladislav névből fejlődött. Először Ladiszló, majd Ladszló, ezután Lacló, majd László alakokon keresztül. Női párja a Ladiszla. Jelentése hatalom és dicsőség.

László név elemzése

A tekintély és a bölcsesség megjelenése. Szereti és elvárja, hogy felnézzenek rá. Ez azonban felelősséggel jár, amit vállalnia kell. Magabiztos és meggyőző tud lenni. Keresi az olyan élethelyzeteket, ahol irányíthat. Mindig saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig. Amit kitűz maga elé, azt teljes szívvel csinálja. Nincs számára reménytelen helyzet, nem adja fel a céljait. Ezért mások is hisznek benne, hogy célját meg tudja valósítani. Olyan élethelyzetekbe kerül, ahol más emberek sorsa felett dönt. Más emberek fölé helyezkedik, s hogy ezt miként teszi, az az ő felelőssége lesz. Párjának is el kell fogadnia a döntéseit, támogatnia kell őt céljai elérésében. Veszélye a könnyelműség és az önhittség. Fel kell ismernie, hogy az önbizalom még nem jelent tévedhetetlenséget.

László becenevei

László: Laca, Laci, Lacika, Lackó, Lacó, Lacóka, Lacus, Lászlócska

László rokon nevei

László: Ulászló, Ladiszla

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: