Lázár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lázár névnek vagy hogy mikor van a Lázár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lázár névnap 2024-ben?

Lázár: December 17
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lázár névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 7 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Lázár eredete, jelentése

A héber Eleazar név görögből latinosított Lazarus formájának rövidülése. A Bibliában Mária és Márta fivére, Jézus barátja, akit Jézus négy nappal a halála után feltámasztott. Jelentése Isten a segítőm.

Lázár név elemzése

A lelki kapcsolatokat keresi. Minden rejtély és titok kihívás számára, ezért is lesz a feladata a dolgok mélyére nézni. Csak a szenvedélyeket ismeri, így gyakran elköteleződik. Fontos neki, hogy megoldja a problémákat, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon akar alkalmazkodni. Ugyanakkor megjelenik a szélsőségesség, ezért ha valamit akar, azt nem képes elengedni, sem lemondani róla. Nehezen bírkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár kapcsolatok terén. Keresi az olyan társat, aki mellett lelki harmóniát talál, ez lesz párkapcsolatának az alapja. Nem tűri a korlátokat, minden akadályt legyőz. Feszültségek esetén könnyen válik zsarnokká. Életének alapvető problémája megérteni a dolgok miértjét. Könnyen válik a szenvedélyek rabjává.

Lázár becenevei

Lázár: Laci, Lázárka, Lazi, Lazika

Lázár rokon nevei

Lázár: Berzsián, Lázó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: