Lehel névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lehel névnek vagy hogy mikor van a Lehel névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lehel névnap 2024-ben?

Lehel: Augusztus 2
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lehel névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 13 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Lehel eredete, jelentése

Az ősi magyar Lél személynév későbbi keletkezésű alakváltozata. Először a XIV. századi Pozsonyi Krónikában találozhatunk vele. Keletkezésére a lehel ige volt hatással. Az eredetnév Lél első ismert tulajdonosa a ma Lehel-ként ismert kalandozáskori magyar vezér volt. Jelentése lélek, lélegzés, kürtfúvó.

Lehel név elemzése

Az igazi közösségi ember. Számára a barátságok a fontosak. Akkor teljesedhet ki, ha ezt a kapcsolatain keresztül teszi. Számára lényeges minden olyan szerep, ahol emberek közötti kapcsolatot kell létesíteni. Mindig igaza kell hogy legyen, sokszor vitatkozik. Ezért olyan pálya lehet számára a megfelelő, ahol a beszédkészségét kamatoztathatja. Ilyen lehet a tanári pálya vagy a kereskedelem. Könnyen teremt kapcsolatot, és ezt jól ki is használja. Mindig éreznie kell, hogy fontos és megbecsült ember. Párkapcsolatában is ezt várja társától. Vágyait mindig alárendeli a pillanatnyi érdekeinek. Nehezen engedi el magát, nagyon gyakorlatias. Mindig csinál valamit, nyughatatlan természet. Problémáit az érzelmi elfojtások okozhatják.

Lehel becenevei

Lehel: Nincs beceneve.

Lehel rokon nevei

Lehel: Lél

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: