Levente névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Levente névnek vagy hogy mikor van a Levente névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Levente névnap 2024-ben?

Levente: Június 18, Június 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Levente névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 281 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Levente eredete, jelentése

Régi magyar személynév. Általában a lesz ige származékának tartják, eszerint jelentése levőcske, kis lény. Más, újabb vélemény szerint eredeti formája Lovanta lehetett, ami egy vadászat jelentésű szláv szó névképzővel megtoldott alakja, s így jelentése vadász lenne. Annyi bizonyos, hogy a levente közszónak nincs köze a névhez, mert az jóval későbbi keletkezésű. Czuczor Gergely és Fogarasi János szerint a levente régi magyar szó. A hasonló kifejezés a levend jelentése a török nyelvben akaratos, makacs, önfejű. Az első Levente nevet viselő személy a feljegyzések szerint Árpád fejedelme fia volt. Jelentése levő, létező; vadászat.

Levente név elemzése

Sorsfeladata mindenképpen a családhoz és az otthonhoz köti. A szülői házat akkor érdemes csak elhagynia, ha saját családja lesz. Minél előbb tudja megvalósítani, annál sikeresebb lehet. Ha ezt választja célul, biztos a siker. Keresi a lehetőséget a gondoskodásra, hiszen ezen keresztül teljesedhet ki. Házasságában is erre vágyik, ezért ilyen párt keres. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, ezért megbízható. Keresi az érzelmi kötődést, ez adja meg neki a boldogságot. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel. Hivatásában is a mások érdekében végzett munkában lehet sikeres. Nehézséget az érzelmi szélsőségesség okozhat neki. Hajlamos az érzelmi elfojtásra, ilyenkor nehéz kezelni.

Levente becenevei

Levente: Levi, Levike, Levus

Levente rokon nevei

Levente: Estilla

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: