Lipót névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lipót névnek vagy hogy mikor van a Lipót névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lipót névnap 2024-ben?

Lipót: November 15
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lipót névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Lipót eredete, jelentése

A germán Leopold név bajor Lippold változatából származó magyar alakváltozat. Jelentése merész a népben és a hadseregben, híres, hírneves.

Lipót név elemzése

Hatalmának elismerése a legfontosabb számára. Szeretne tekintélyt és tiszteletet kivívni magának. Ezt akkor képes megvalósítani, ha tudásáért néznek fel rá. Képes mindent feláldozni a célok érdekében. Fel kell ismernie a feladatát, ami a másokért való élet, másokért való küzdelem, másokért való uralkodás. A párkapcsolatban is elvárja, hogy feltétel nélkül higgyenek benne. Meg kell tanulnia, hogy nem azért kapta a sorstól a lehetőségeket, hogy könnyebben éljen, hanem hogy másokon segítsen. Vigyáznia kell, nehogy megszédüljön a lehetőségektől és a hatalomtól. Problémákat az önhittség és a nagyképűség hozhat.

Lipót becenevei

Lipót: Lipi, Lipike, Lipótka

Lipót rokon nevei

Lipót: Leopold

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: