Lukács névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lukács névnek vagy hogy mikor van a Lukács névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lukács névnap 2024-ben?

Lukács: Október 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lukács névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 30 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Lukács eredete, jelentése

A latin Lucas névből származik. Jelentése Lucania tartományból származó férfi.

Lukács név elemzése

Számára a tekintély és az elismertség kivívása a legfontosabb. Ezt úgy érheti el, ha a tudásáért néznek fel rá. Képes azonosulni az élethelyzetekkel, felismeri a feladatát: másokért való élet, másokért való küzdelem, másokért való uralkodás. Meg kell tanulnia, hogy nem azért kapta a sorstól az adottságait, hogy könnyebben éljen, hanem hogy másokon segítsen. Ez párkapcsolatában is igaz lesz. Gyakran érezteti fölényét, ezzel akar uralkodni. Amit képvisel, azzal utat mutat az embereknek, ezért hitelesnek kell lennie. Vigyáznia kell, nehogy megszédüljön a lehetőségektől és a szerencsétől, mindig józannak kell maradnia. A vágyai a hétköznapi életben gyakran elégedetlenséget hoznak.

Lukács becenevei

Lukács: Lukácska, Luki, Luksi

Lukács rokon nevei

Lukács: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: