Márk névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Márk névnek vagy hogy mikor van a Márk névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Márk névnap 2024-ben?

Márk: Április 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Márk névnap van!

Márk névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 25
Szent Márk napján, azaz április 25-én ha a fülemüle hallgat, akkor változó tavasz várható, ha énekel, dalával csodás tavaszt hirdet.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 129 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Márk eredete, jelentése

A Márkus név rövidüléséből vagy esetleg a német Mark átvétele is, ez pedig a Marquard és a Markus német utónevek közös rövidülése. Jelentése Mars hadistenhez tartozó, neki szentelt vagy határvidék, természet védője.

Márk név elemzése

Az egész életét a szolgálat és a feladat irányítja. Megjelenik tetteiben az emberek segítése és támogatása. Mindig lehet rá számítani, de csak abban vesz részt, amivel egyetért. Szorgalmas és kitartó azokban a helyzetekben, amelyekben céljai vannak. Szívósan küzd az eredményért, de sokszor öncélúan. Igazán kiteljesedni olyan családban tud, ahol megfelelő feladatokat és felelősséget kap. Tehetsége a munkában jelenik meg legjobban. Ha nem talál megfelelő célokat, elbizonytalanodik, kapkodóvá és agresszívvá válhat. Fő problémája az érzelmi elfojtás. Ilyenkor túlságosan szélsőséges lehet. Az önuralomért meg kell küzdenie.

Márk becenevei

Márk: Nincs beceneve.

Márk rokon nevei

Márk: Márkus

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: